Zuid-Amerika: wat een geweldig continent!!
Hallo allemaal,
Inmiddels zijn onze laatste dagen in Zuid-Amerika alweer aangebroken. We zitten nu in Santiago (Chili) wat een super leuke stad blijkt te zijn. We hadden een drukke, vieze stad verwacht, maar het blijkt een hele relaxte en relatief rustige stad te zijn. Je hebt echt niet het gevoel dat hier 6 miljoen mensen wonen. Vooral de wijk Bella Vista is echt een leuke wijk met veel terrasjes en leuke winkeltjes! Vandaag zijn we op advies van de Spaanse Alfonso meegegaan met de Free Tour door de stad. Je hoeft vooraf niks te betalen, maar betaalt de local (gids) als je de tour leuk hebt gevonden. Volgens mij bestaat dit conceptnog niet in Rotterdam.... Met eenleuke groep hebben we de stad verkend en na afloop hebben we met een canadees stel nog een heerlijke pisco sour gedronken op een terrasje in Bella Vista, erg leuk! Morgen gaan we we metde elevator nog de heuvel op in de stad om van het uitzicht te genieten en vrijdag vertrekken we naar het `toetje` van Zuid Amerika: Isla de Pascua oftewel Paaseiland! Daar gaan we genieten van onze allerlaatste dagen in Zuid Amerika! We hebben echt een geweldige tijd in Zuid Amerika gehad en ondanks dat het niet op nummer 1 stond op Wilbert z´n wensenlijstje heeft het continent toch ook zijn hard gestolen! We hebben elkaar nu al beloofd dat we zeker nog een keer terug willen komen omhet noorden van Zuid Amerika te ontdekken (Noord Bolvia, Peru, Ecuador, Colombia,Galagapos eilanden). Bij deze staat dit dus ook gelijk zwart op wit op papier;-) Wel willen we dan echt spaans spreken, want hoewel we ons nu redelijk kunnen redden in een combi spaans/ engels is het zeker voor het noorden een must hebben we gemerkt in die paar dagen in Bolivia.
Maar jullie zijnnatuurlijk nog benieuwd hoe het paardrij avontuur is afgelopen in de buurt van Salta...Middels de foto hebben weal een tipje van de sluier opgelicht, maar meiden jullie geloven het nooit. Nahet ski avontuurvorig jaar waarbij Wilbertals beginner na 2 dagenfluitendvan een schans afsprong, zo zat hij de eerste dag al in galop op een gaucho paard ha ha! Nou moeten we wel zeggen dat de paarden echt supergetraind waren, maar snel waren ze wel! We waren met z'n 2-en, dus we hadden een prive tour met onzeGaucho Tono. In tegenstelling tot in bv NL hou je de teugels in 1 hand vast.De paarden waren echt super voorwaarts en`dribbelen` meer dan dat ze stappen. Als je de teugels een beetje omhoog houdt gaat het paard al sneller. En de zadels waren goddelijk. Geen keihardezadels waarin je na 2 uur al een houtenkont hebt, maar heerlijke zachte bontkleden op het zadel!Wehebben 2 dagen door debergen(hele steile, smalle hellingen) en dwars door (diepe)rivierenheen gereden en het was echt geweldig! De filmpjes zijn gemaakt, maar het lukt helaas niet om ze up te loaden, dus die volgen thuis! Eva: voortaan moeten we ff een retourtje Chicoanna boeken voor een buitenrit hoor;-)Onderweg stopten we bij vrienden van Tono in de middel of nowehere om te BBQ-en en die Argentijnse BBQ`s zijn echt geweldig lekker! Wehebben veel nieuwe ideen opgedaan voor de BBQ; dus ik denk dat we weer vaak in het vroezenpark te vinden zullen zijn van de zomer! We hebben echt genoten van deze twee dagen en we hopen zeker nog ergens anders een paardrijtocht te kunnen gaan maken!
Na dit avontuur zijn we verder getrokken naar Cafayate, een wijngebied tussen Salta en Tucuman in. We kwamen terecht in een heel grappig hippie hostel, waar de argentijnen bij aankomst al lekker aan de biertjes en blowtjes zaten. Het is echt niet normaal hoeveel de argentijnen hier blowen, dan zeggen ze wat over NL... Wilbert zat al snel gezellig aan de biertjes met de mannen en Sanne had al snel de heerlijke hangmat gevonden om een boek te lezen! Toen we eigenlijk al op het punt stonden om ons bedje in de duiken rond een uurtje of 10 nodigden ze ons uit om mee te gaan naar een wijnfestival in Animana (een dorpje in de buurt). We dachten we gaan wel evengezellig mee , uiteindelijk waren we om 6 uur thuis pffffff. Was welerg gezellig, ondanks dat de wijn niet te drinken was (best bijzonder op een wijnfestival?) en het hier een traditie is om met schuim te spuiten. We hadden even een flashback van de schuimparty´s in onze jongere jaren ha ha! We hebben hier ook een dag fietsen gehuurd en zijn langs de bodega`s gaan fietsen voor een tour en natuurlijk een wijnproeferij! mmm heerlijke wijnen gedronken vooral de Vasija Secreta Malbec en de Nanni Rose waren onze favorieten, dus als iemand die ergens tegenkomt graag een doosje bestellen voor de stadhoudersweg 140c ;-), want verschepen bleek toch een beetje prijzig te zijn helaas. De laatste avond in ons hostel nog gezellig met elkaar Choripan (worst op een broodje)gegeten. Ondanks dat hetecht basic was (we moeten toch een beetje ons budget in de gaten houden, want goedkoop is het zuiden van Zuid- Amerika zeker niet), was het echt een super gezellig hostel!
Na Cafayate zijn we doorgereisd naar Taffi del Valle. Hier hebben we eenhele mooie mountainbike tocht gemaakt op een bergafdaling vanmeer dan 1000 meter naar beneden en hebben we met2 Argentijnsen meiden het lokale kaasfestival bezocht. Ook hier was het weer bijzonder, want op het hele kaasfestival was maar 1 kaaskraam en verder alleen maar vlees, patatas fritas en veel folklore muziek. Dus waarom het nu een kaasfestival is dan snappen wij (en de Argentijnen) nog steeds niet eerlijk gezegd, maar gezellig was het wel en dat is het belangrijkste toch?! De laatste avond hebben we met een een andere groep Argentijnen weerheerlijk van de BBQ gegeten. We hadden zelf vlees gekocht bij de slager (geen idee wat het precies wat, in ons beste spaans hadden we uitgelegd dat het voor de BBQ was). Bleek dat we echt de allerlekkerste steak hadden van de BBQ avond. We waren dus wel een beetje trots op onzelf. En voor de verandering niet afgezet als tourist jeeh!
Na Tafi was Mendoza onze laatste stop in Argentinie. De verwachtingen waren hooggespannen van dit bekende wijngebied. Vol verwachting stapten we dan ook op ons fietsje voor een nieuw rondje langs de bodega´s. Helaas bleek het hier naast het feit dat het heel druk was op de wegen en de omgeving niet bijzonder was ook het tourisme een beetje naar de bol gestegen van de bodega houders. In Cafayate kon je gratis dan wel tegen betaling van 5 pesos wijnen proeven, hier moest je bij elke bodega betalen en was het doel meer geld verdienen dan met trots je dewijnen telaten proeven. Beetje jammer. Geef ons maar Cafayate, zelfde kwaliteit wijnen en veel meer charme en authenticiteit. Ook de stad Mendoza zelf is niet bijzonder, al met al geen aanrader wat ons betreft. Gelukkig was de busrit van Mendoza naar Santiago dwars door het Andes gebergte prachtig en hebben we in stijl afscheid genomen van dit mooie land!
We hopen dat bij jullie alles goed gaat? Gezienalle nieuwtjes die ons bereiken, gebeurd er bij jullie ook genoeg! Voor diegene die op wintersport gaan geniet ervan en doe voorzichtig! Eef; hoop echt voor je dat je een beetje kansnowboarden met je voet!
Na paaseiland vliegen we door naar Frans Polynesie, waar we heel vervelenend een weekje gaan genieten van de bounty stranden, dus geen idee wanneer we weer internet hebben. Maar wanneer we in Nieuw Zeeland zijn laten we zeker weer wat van ons horen!
Groetjes Wil & San
Hallo wereldreizigers,
Het is erg leuk om jullie verhalen en belevenissen te lezen. Wat maken jullie veel mee! Blijf vooral genieten ...
Grtz Willeke
Klinkt weer geweldig allemaal! Heel veel plezier in Nieuw Zeeland enne... zorg ervoor dat jullie slapen in hostels met hele stevige muren alsjeblieft...
Via mams marianne kijken wij ook af en toe mee met jullie,geweldig.Wij denken dat jullie ook verslaafd zullen geraken aan reizen en daar kom je nooit meer van los. Geniet en bewonder. groet Henk en Mariane
Hé Sanne & Wilbert,
Dat klinkt allemaal helemaal niet verkeerd. Sterker als je op een regenachtige maandag in Delft zit, droom je zomaar weg op basis van jullie fantastische verhalen! Leuk om te lezen hoe ondernemend jullie zijn en welke mooie ervaringen dat oplevert. Geniet er van en ik kijk snel weer op jullie site en hoop weer nieuwe ervaringen te lezen!
Hier in Delft (behalve het slechte weer!) alles goed!
Groeten
Gerard
Hoi Sanne en Wilbert,
Dat jullie genieten dat is wel duidelijk. Ik had Wilbert graag op dat paard gezien. Als jullie weer terug zijn dan moeten we het maar eens herhalen op de Zeeuwse stranden! Volop in galop lijkt mij heerlijk! Geniet ze verder en ik kijk weer uit naar het vervolg van jullie reis.
Liefs Ria
Hoi Sanne en Wilbert,
Goed te lezen dat jullie het zo fantastisch hebben. Wat komen jullie een hoop leuke mensen tegen. Ik ben erg benieuwd naar de foto's. Gelukkig hebben jullie nog een hele poos te gaan. Fijn dat we niet hoeven te wachten totdat jullie terug zijn voor de mooie verhalen. Kijk uit naar jullie volgende avontuur.
Gr. Jang Mee
Hey San & Wil,
Wat gaaf paardrijden!!! Ik als oud paardrijfanaat, wil dat zeker ook eens doen!!! Zie Wil al helemaal zitten hahaha, zeker met dezelfde stoere blik als met de eerste ski ervaring van de schans hahaha. Gelukkig werd je dit keer niet gelanceerd hahaha. Wederom weer een erg mooi verhaal!!! Hier gebeurd niet spannends helaas, gelukkig hebben wij jullie verhalen!!!
X